Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εδώ ο κόσμος χάνεται και… στου Λουζιώτη βρέχει!

Μετά από τρία χρόνια στείρας αντιπολίτευσης, η αλαζονική φιγούρα του κ. Λουζιώτη και τα σόου μεγαλαυχίας που τελευταία επιδίδεται με δήθεν συνεντεύξεις του σε τοπικά site , δεν μας κάνουν πια καμιά εντύπωση.

Ερμηνεύσιμος είναι ο μικροπαραταξιακός του οίστρος για την καρέκλα, που τον αναγκάζει να καταφεύγει σε «παλιομοδίτικα» κόλπα  περί δήθεν «πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης», ώστε να διατηρηθεί στην επικαιρότητα μέχρι τις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές.



 

Ερμηνεύσιμη και η “σωτηριολογία” του για το Επιμελητήριο, με αλλαγή του σχήματος της διοικούσας επιτροπής.

Εξάλλου κάτι πρέπει να πει κι αυτός για δημιουργία εσωτερικών εντυπώσεων μιας και στη μακρόχρονη συμμετοχή του σε συλλογικά όργανα  δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιοπρόσεκτο –  πέρα από την πρόσφατη προεκλογική του ενασχόληση ως προσωπικός “μπάτλερ” υποψήφιου δημάρχου!

Έσχατη αντιθεσμική συμπεριφορά του κ. Λουζιώτη είναι η άρνησή του να ψηφίσει τον απολογισμό  (ισολογισμού) στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας  – παρότι υπήρχε θετική εισήγηση της Ορκωτής Λογίστριας.

Προφανώς παρασυρόμενος από εμμονές που συνιστούν μια ανοιχτή πρόσκληση σε αυταπάτες… τόσο ο κ. Λουζιώτης όσο και οι ευκαιριακά ετερόκλητοι συνοδοιπόροι του αρνήθηκαν ετσιθελικά να ψηφίσουν την έγκριση του ενοποιημένου λογιστικού πίνακα που απεικονίζει τη χρηματοοικονομική κατάσταση του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής (απολογισμό ισολογισμού), διαβάλλοντας έτσι την έννοια και τον ρόλο του συλλογικού διοικητικού οργάνου του Επιμελητηρίου, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται!

Τι κατάφερε όμως η “ενδεκάδα της συμφοράς” με αυτή την βαθύτατα ανορθολογική συμπεριφορά στείρας αντιπολίτευσης, που βάλει ευθέως κατά της ανάγκης αυτοτέλειας του Επιμελητηρίου ;

Αν δεν εγκριθεί ο ισολογισμός τα έσοδα του Επιμελητηρίου κινδυνεύουν να μεταφερθούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική αυτοτέλεια του κλαδικού φορέα και κατά προέκταση για την διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, που η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου υλοποιεί σε τοπική κλίμακα με προφανή οφέλη για την ενίσχυση του επιχειρηματικού και εργασιακού περιβάλλοντος της Κορινθίας, σε συνθήκες μάλιστα επιχειρηματικής αβεβαιότητας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία.

Παραφράζοντας λοιπόν μια τοπική πα­ροι­μία που λέγεται γι’ αυ­τούς οι ο­ποί­οι δεν προ­σέχουν τα λό­για και τις πράξεις τους ή προ­σποιού­νται ά­γνοια ή α­δια­φο­ρί­α σαν να πρό­κει­ται για κά­ποιο πράγμα α­νά­ξιο λό­γου  θα μπορούσα να σχολιάσω την γενικότερη στάση Λουζιώτη στο Επιμελητήριο, άλλα και την υπερφίαλη συνέντευξη του σε τοπικό site, λέγοντας ότι: ” Εδώ ο κόσμος χάνεται και…στου Λουζιώτη βρέχει!”

 

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Παναγιώτης Πιτσάκης