Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΚΕΛ: Πάνε να μάς «κόψουν» το Internet από 9 π.μ. μέχρι 6 μ.μ. για να καλύψουν σκανδαλώδεις ελλείψεις υποδομών;

Δελτίο τύπου ΑΚΚΕΛ

Ενώ η Ελλάδα έχει το αργότερο και ακριβότερο Ίντερνετ στην Ε.Ε., το βαρύγδουπο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης … υπενθυμίζει και συνιστά (!) «Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας».



 

Δηλαδή, αφού τα έκανε «μούσκεμα» η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, με μέτρα τα οποία από μία πλευρά δεν είχαν καμία αναλογικότητα σε σχέση με τον κίνδυνο και ήταν εξοντωτικά πολύ πέρα από τον οποιονδήποτε κίνδυνο του νέου ιού, ενώ από την άλλη, τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραβίασαν τα μέτρα (κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν μπήκατε σε Καραντίνα Κελέτση»;), τα οποία οι ίδιοι επέβαλαν κατά των πολιτών χωρίς επιστημονική απόδειξη (ο υπουργός Κικίλιας ακόμη δεν μας έδωσε απαντήσεις).

Με δεδομένη την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα γύρω της, το πρώτο συμπέρασμα που κάποιος εξάγει από την προαναφερθείσα κυβερνητική ανακοίνωση, είναι ότι αφενός δεν υπάρχει σημαντική και απαραίτητη διαδικτυακή υποδομή και αφετέρου ότι η κυβέρνηση και ο κύκλος συμφερόντων γύρω της, χρησιμοποιούν μία τέτοια κατασκευασμένη κατάσταση για να διώξουν τους πολίτες από το μοναδικό μέσον που έχει απομείνει για ελεύθερη έκφραση, δηλαδή το διαδίκτυο.