Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνείο: Επεισόδια, τραυματίες χημικά και ρίψεις νερού στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ επιστράτευσε τις αύρες προκειμένου να διαλύσει την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο ύψος των Προπυλαίων.



 

Δύο άτομα τραυματίστηκαν την ώρα της έντασης στο κέντρο της Αθήνας. Τα δυο αυτά άτομα μεταφέρονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα με οχήματα μελών του ΚΚΕ.

Νωρίτερα έγινε χρήση κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου από οδό Αμερικής και η Σταδίου λόγω της έντασης. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΕΛΑΣ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Νωρίτερα η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.

Η ένταση επικράτησε ανάμεσα σε συγκεντρωμένους του ΚΚΕ που ήθελαν να κάνουν πορεία και αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έγιναν τουλάχιστον 4 με 5 προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να κινηθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην πορεία και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έξι άτομα. Ζήτησαν ενισχύσεις για να γίνει η προσαγωγή της. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί με κινήθηκαν με ταχύτητα για να μεταφέρουν τα έξι άτομα.