Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζέραρντ: Θα πάρει το πρωτάθλημα που του λείπει;

Εκανε υπομονή 17 ολόκληρα χρόνια με τη φανέλα της Λίβερπουλ για να πάρει πρωτάθλημα και τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Στίβεν Τζέραρντ μπήκε στην τρίτη σεζόν ως προπονητής και όλα δείχνουν ότι με τη Ρέιντζερς είναι έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Μοιάζει άδικο για όσα πέτυχε όσο καιρό φορούσε κοντό παντελονάκι και έμπαινε στο γήπεδο, διότι δεν υπήρξε ούτε μία κούπα από τις υπόλοιπες που να ξέφυγε από τα χέρια του. Πριν συνεχίσουμε, να ξέρετε ότι κάθε μέρα εδώ βλέπετε τα κορυφαία προγνωστικά ποδοσφαίρου



 

Εννέα τρόπαια ήταν ο απολογισμός από το 1998 μέχρι το 2015, ενώ έμεινε με άδεια χέρια την τελευταία σεζόν 2015-16 με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιο αναλυτικά, τα τρόπαια που κατέκτησε ο αρχηγός των «κόκκινων» ήταν: 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 κύπελλα Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ και 1 Κομιούνιτι Σιλντ.

Η κατάρα και το γλίστρημα

Στο μυαλό του κόσμου, πέρα από τις επιτυχίες και την έντονη προσωπικότητα που είχε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει μείνει για εκείνο το απίστευτο γλίστρημα κόντρα στην Τσέλσι τον Απρίλιου του 2014, το οποίο ουσιαστικά στοίχισε την απώλεια ενός πρωταθλήματος που έμοιαζε πιο σίγουρο από ποτέ.

Ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι εκείνη η φάση θα τον στοιχειώνει πάντα, ωστόσο έχει γυρίσει σελίδα και ετοιμάζεται να ζήσει ως προπονητής της Ρέιντζερς τη στιγμή που έχασε και άξιζε με το παραπάνω όσο ήταν ποδοσφαιριστής.

Στις 8 Νοεμβρίου η ομάδα του διέλυσε 8-0 τη Χάμιλτον και έπειτα από 14 αγωνιστικές βρίσκεται μόνη στην κορυφή με 38 βαθμούς, που σημαίνει 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, σε απόσταση 9 πόντων από τη μισητή Σέλτικ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στις 7 πρώτες αγωνιστικές η Ρέιντζερς δεν δέχτηκε γκολ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στη λίγκα από το πολύ μακρινό 1906. Από εκεί και πέρα, αν τυχόν τα καταφέρει φέτος να στεφθεί πρωταθλητής, η Ρέιντζερς θα κάνει τα πρωταθλήματά της 55, συμπληρώνοντας 10 ολόκληρα χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου. Στο μεσοδιάστημα έχουν μεσολαβήσει πολλά, ανάμεσά τους και ένας υποβιβασμός και μια χρεοκοπία. Δεν είναι και λίγο…

Το «εγώ» και η ασέβεια

Μετά το παιχνίδι με τη Χάμιλτον, που είναι ουραγός στη βαθμολογία, ο Τζέραρντ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί η ομάδα του δεν χαλάρωσε σε καμία στιγμή, ώστε να νικήσει με μικρότερο σκορ. Η απάντησή του ήταν απόλυτα σαφής και σε ήρεμο τόνο: «Δεν είμαστε σε θέση να προβάλλουμε το “εγώ” μας σε κανένα παιχνίδι. Προσπαθούμε να γίνουμε νικήτρια ομάδα, επιτυχημένη ομάδα. Άρα δεν μπορούμε να δείχνουμε ασέβεια σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό που είπα στους παίκτες μου, ήταν να είναι αδίστακτοι από την αρχή έως το τέλος. Θέλω να είναι οι ίδιοι, κάθε φορά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βγάλουμε το πόδι από το γκάζι».

Πρόσφατη απόφαση

Μέχρι το 2015 που είχε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πάρει δίπλωμα, δεν είχε αποφασίσει ακόμη αν θα γίνει προπονητής. Το είχε πει σαν απλή σκέψη κάποια στιγμή στα 26, στην αυτοβιογραφία του, αλλά άργησε πολύ να κατασταλάξει μέσα του και να γίνει πραγματικότητα.

«Θα ήθελα να ενώσω τις τεχνικές του Ράφα Μπενίτεθ με τον τρόπο που διαχειριζόταν την ανθρώπινη υπόσταση των ποδοσφαιριστών ο Μπρένταν Ρότζερς» ήταν ουσιαστικά το όνειρό του και όσα έμαθε στην πορεία του ως ποδοσφαιριστής.

Βέβαια, μετά από όσα έδειξε στις ακαδημίες και την Under 18 της Λίβερπουλ, πολλοί είπαν ότι παίζει ουσιαστικά με τον τρόπο που αντέγραψε από τον Γιούργκεν Κλοπ. Ολόκληρο το τιμ που τον στηρίζει είναι πρώην «κόκκινο», από το βασικό συνεργάτη του, Γκάρι ΜακΑλιστερ, μέχρι τον φυσικοθεραπευτή Τζόρνταν Μιλς.

Στο Λίβερπουλ υπάρχει η αίσθηση ότι η Ρέιντζερς, το πρωτάθλημα ή τα πρωταθλήματα που μπορεί να έρθουν τα επόμενα χρόνια, θα είναι η προεργασία για τον Stevie G μέχρι να επιστρέψει στο «Άνφιλντ». Μόνο η δική του παρουσία μπορεί να συνδεθεί κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον, με την αποχώρηση του Κλοπ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι «κόκκινοι» έμαθαν να λειτουργούν και να στηρίζονται στις ρίζες τους και το συναίσθημα των οπαδών τους. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά εκείνοι παραμένουν ίδιοι. Ο μεγάλος αρχηγός είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει ως προπονητής για να πάρει το πρωτάθλημα που του λείπει.




 






Στήριξε το έργο του nemeaprees