Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου

Ένα σμήνος με περισσότερα από 10 φλαμίνγκο προσγειώθηκαν στον γνωστό υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα , Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Τα γνωστά φοινικόπτερα βρίσκονται στο ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης και μία στάση στον αγαπημένο τους υγρότοπο του Ναυπλίου επιβάλλεται για ξεκούραση και τροφή. 

Το ροζ τους φτέρωμα τους προσδίδει μία μαγεία στην όψη και παρά τη φαινομενικά λεπτεπίλεπτη φύση τους, τα φλαμίνγκο είναι από τα πιο σκληροτράχηλα πουλιά. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, το φλαμίνγκο μπορεί να καταναλώσει ατελείωτες ποσότητες κυανοβακτηρίων χωρίς να πάθει το παραμικρό – πλην του χρωματισμού του φτερώματός τους με το χαρακτηριστικό ροζέ χρώμα.

Τα φλαμίνγκο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και ζουν έως και πενήντα χρόνια. Είναι μονογαμικά, ζουν σε τεράστιες αποικίες εκατομμυρίων – κάτι που ευνοεί την αναπαραγωγή τους αλλά και αποτελεί «ασπίδα» προστασίας από τους θηρευτές τους, όπως ύαινες και τσακάλια, τα οποία, λόγω μαζικότητας, δεν μπορούν να εστιάσουν στη μονάδα για να επιτεθούν…

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
 


Στήριξε το έργο του nemeaprees