Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΚΕΛ: Ο Πρωθυπουργός υπεράνω του νόμου για καραντίνα ή όλοι οι «παραβάτες» πρέπει να απαλλαγούν από διώξεις και πρόστιμα;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρωθυπουργός υπεράνω του νόμου για καραντίνα ή όλοι οι «παραβάτες» πρέπει να απαλλαγούν από διώξεις και πρόστιμα ρωτάει το ΑΚΚΕΛ;

Ο κ. Μητσοτάκης ξαναχτύπησε, παραβίασε πάλι τους όρους των νόμων που ο ίδιος επέβαλε στους Έλληνες πολίτες και με βάση τους οποίους έχουν εξαπολυθεί διώξεις και πρόστιμα, μεταξύ άλλων για μη-εισαγωγή σε καραντίνα όταν ο πολίτης βρεθεί σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού.



 

Κατ’ εξακολούθηση ο κ. πρωθυπουργός δεν διοικεί μέσω του Παραδείγματος, αλλά παρουσιάζει τον εαυτό του υπεράνω των νόμων με διάφορες δικαιολογίες. Μετά από την περίπτωση του βουλευτή Κελέτση, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί αλλά όταν αποδείχτηκε κρούσμα και μπήκε στην καραντίνα, ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε εκτός καραντίνας, μιλούσε για ευαισθησία των πολιτών, για αναίσθητους πολίτες που δεν τηρούν τους νόμους κλπ. Το ίδιο έκανε και αυτή την εβδομάδα όταν ανακοινώθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θεωρήθηκε κρούσμα και πάλι δεν πήγε σε καραντίνα ο κ. Μητσοτάκης αν και έχει συναντηθεί μαζί του.

Στις άλλες περιπτώσεις ο λαλίστατος κ. Χαρδαλιάς (αυτός που έχει στην πλάτη του περίπου το μισό Ποινικό Κώδικα από τη θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα) και ο ΕΟΔΥ ούτε τον καταδίκασαν ούτε έβγαλαν άχνα και ο τιτανικός εκπρόσωπος (λανθάνουσα γλώσσα: κυβερνητικός εκπρόσωπος) το δικαιολόγησε ως εξής:

«Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο … Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα … Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα … Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Αυτή η στάση του πρωθυπουργού και όλων των ελεγκτικών υπηρεσιών και της Δικαιοσύνης φυσικά, δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο:

Είτε (1) πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει ισονομία και ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης και του γενικότερου κυκλώματος γύρω από αυτήν είναι υπεράνω των νόμων και κάνουν ότι θέλουν,
Είτε (2) κάθε πολίτης ατομικά αλλά και ως επαγγελματίας κλπ δικαιούται (και η Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να του το αναγνωρίσει) να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως αντιμετωπίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και δεν δέχτηκε ποινική δίωξη ούτε πλήρωσε πρόστιμο.

Ειδικότερα, από δω και μετά θα πρέπει να εξετάζεται αν έχει «θετικό» σε αξιόπιστο τεστ κορονοϊού και αποδεδειγμένα νοσεί και αν δεν νοσεί να μην έχει απολύτως καμία επίπτωση. Για όλες τις περιπτώσεις που στο παρελθόν επιβλήθηκαν πρόστιμα και ασκήθηκαν διώξεις, προφανώς πρέπει να εξεταστεί καθεμία από την αρχή για να αποδειχθεί αν ο διωκόμενος πολίτης που φέρεται να έκανε παρανομία ήταν εν γνώση του θετικός στον ιό και όντως νοσούσε και έθεσε σε κίνδυνο άλλους πολίτες. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό, να πάψει κάθε δίωξη και να του επιστρέφεται εντόκως το πρόστιμο αν το έχει πληρώσει ή , να διαγράφεται ως μη οφειλόμενο αν δεν το έχει πληρώσει.

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι αυτή είναι κορυφαία δοκιμασία για την κυβέρνηση και όλο τον μηχανισμό γύρω της, που μιλάει για ανευθυνότητα πολιτών και φορτώνει σε εκείνους την ανικανότητα και αναισθησία της ίδιας και των κυβερνώντων. Η πρόταση του ΑΚΚΕΛ είναι μονόδρομος εκτός βέβαια αν ο κ. Μητσοτάκης και το κύκλωμα γύρω του θεωρούν ότι είναι η ελίτ της κοινωνίας και είναι υπεράνω των νόμων. Ελπίζουμε αυτά να τα εξετάσουν και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και των άλλων δικαστικών αρχών και συνδικαλιστικών φορέων τους.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Δελτίο Τύπου




 






Στήριξε το έργο του nemeaprees