Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα με sms στο 13033 για τα γιορτινά ψώνια και… αποστάσεις

Μπορεί το lockdown, να απομακρύνεται, όσον αφορά την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της αγοράς, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, για τις αγορές των Χριστουγέννων.

Με sms στο 13033, θα γίνει η έξοδος των πολιτών για τις αγορές των Χριστουγέννων.



 

Οπως αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαρμόζει το sms στο 13033, προκειμένου οι πολίτες που θα βγουν στην αγορά για τα ψώνια τους, να μην δημιουργήσουν προβλήματα συνωστισμού.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, ενώ οι γιορτές και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν θα γίνει με τις οικογένειες αλλά με λίγα άτομα.

Ψώνια με Click away

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας.

Το σχέδιο για άνοιγμα της αγοράς

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης.

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές αφού δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τέλος για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

dikaiologitika.gr




 






Στήριξε το έργο του nemeapress