Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γ. Ψυχογιού στην  εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για την Παιδεία -VIDEO

 Πραγματοποιήθηκε στις  23/11/2020 και με μεγάλη επιτυχία, η διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας με θέμα: «Η Παιδεία σε καραντίνα» με βασικό ομιλητή τον πρ. Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη.

Ο βουλευτής Γ. Ψυχογιός, έκλεισε την εκδήλωση με την   τοποθέτηση του, στην οποία τόνισε τα εξής:



  • Ως κυβέρνηση ενισχύσαμε τα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ καθώς και την Ειδική Αγωγή με εκπαιδευτικούς, ειδικότητες και υποδομές.
  • Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει και να προετοιμάσει τις εκπαιδευτικές μονάδες και την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα στις συνθήκες πανδημίας.
  • Απαξιώνουν συνειδητά, τα δημόσια σχολεία γιατί έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, συλλογικό και δωρεάν με την έννοια του κοινωνικού κράτους.
  • Εμείς αντιθέτως ως κυβέρνηση επαναφέραμε εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες που είχαν απολυθεί , χορηγήσαμε σχολικά γεύματα στους μαθητές , χρηματοδοτήσαμε επισκευές σχολικών κτιρίων μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»  και προκηρύξαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια   μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών.
  • Αντί να κάνουν πόλεμο και να στοχοποιούν τη νεολαία, ας στηρίξουν άμεσα και ουσιαστικά το δικαίωμα της στην αξιοπρέπεια και στη μόρφωση.








Στήριξε το έργο του nemeapress