Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή αστυνομικών με νεαρούς που έπαιζαν μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Επεισόδιο μεταξύ νεαρών που έπαιζαν μπάσκετ σε γήπεδο και αστυνομικών που πήγαν να τους ελέγξουν για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σημειώθηκε στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr , όταν το πλήρωμα του περιπολικού ζήτησε από τους νεαρούς να αποχωρήσουν, εκείνοι απάντησαν με ύβρεις και χειρονομίες. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον έναν από τους νεαρούς για να το βεβαιώσουν πρόστιμο παράβασης των μέτρων περί COVID. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και δέχτηκαν μαζική επίθεση από τους νεαρούς.

Πρόλαβαν και ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Προσήχθησαν τέσσερις από τους νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ τραυματίστηκε καθώς καταδίωκε μια μηχανή με δυο από τους προσαχθέντες.

Τριάντα λεπτά μετά το επεισόδιο προσήχθησαν ακόμη δυο άτομα στην οδό Π. Π. Γερμανού. Το ένα άτομο παραδόθηκε και το δεύτερο καταδιώχτηκε εντός πολυκατοικίας από αστυνομικούς της δίκυκλης ΟΠΚΕ. Τα άτομα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας.

Στήριξε το έργο του nemeapress