Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid τεστ για κορονοϊό την Δευτέρα στο Δήμο Νεμέας

Σε συνέχεια των rapid test που πραγματοποιήθηκαν στη Σωληνουργεία (ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών), στο Κιάτο και στο Δήμο Βέλου Βόχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής σε επικοινωνία που είχε με την υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ του Ν. Κορινθίας κα Ιωάννα Τζουμαρη αναφέρει:



 

«Η ΠΕ Κορινθίας θα διαθέσει όσα rapid test χρειασθούν προκειμένου στην πρόληψη και ασφάλεια των πολιτών του Νομού. Είναι μία απλή διαδικασία όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν ενήλικες αλλά και παιδιά (με την παρουσία γονέα) και έχοντας μαζί τους μόνο το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ (μάσκα και αποστάσεις) και με αφορμή τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης Κορωναιού (rapid test) που θα πραγματοποιηθούν από τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο Δήμο Νεμέας – Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου από τις 10 π. μ. έως τις 13 μ. μ. καλούνται οι δημότες και ακόμα περισσότερο οι εργάτες γης που αυτό το διάστημα απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή και σε άλλες αγροτικές εργασίες να πραγματοποιήσουν το τεστ»

Τέλος αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά, τους τοπικούς Δήμους, την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόσθεσε πως «με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι σε αυτή την πανδημία παρακαλούμε όπου ο κόσμος συνωστίζεται – όπως στην ελαιοσυγκομιδή, να κρατούμε με ακρίβεια τα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού καθώς και να συμμετέχουμε στη λήψη των τεστ εφόσον αυτά χρειάζονται. Ήδη τη Δευτέρα θα διατεθούν περίπου 300 τεστ από την ΠΕ Κορινθίας γι’ αυτό τον σκοπό».









Στήριξε το έργο του nemeapress