Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα παράταση του lockdown έως 14 Δεκεμβρίου

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου
Για μια ακόμη εβδομάδα, έως το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.



 

Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό, προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν ωστόσο τα καταστήματα με εποχιακά είδη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Περνώντας στη συνέχεια στο μέτωπο του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας».

Και τόνισε: «δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.






Στήριξε το έργο του nemeapress