Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας στο Δήμο Νεμέας

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του προέδρου του ιδρύματος , κ. Δέρβου Κων/νου  και του κ. Φρούσιου Κων/νου, δημάρχου Νεμέας, που αφορούσε την παραχώρηση για 25 έτη κτιριακών εγκαταστάσεων της  Μαθητικής  Εστίας  στο Δήμο Νεμέας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νεμέας , κ. Μπεξής Ιωάννης.



Έπειτα από πολλά χρόνια ένα κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί και βανδαλιστεί, που αποτελούσε εστία μόλυνσης αλλά και παραβατικών δραστηριοτήτων, πλέον θα αξιοποιηθεί, ώστε άμεσα να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη από προχωρημένες συζητήσεις του Δημάρχου Νεμέας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , κο Χρυσοχοΐδη, αλλά και με αξιωματούχους του Πυροσβεστικού Σώματος επίκειται η εγκατάσταση στο κτίριο ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΜΑΜΗΣ, περίπου 15 ατόμων, όλο το χρόνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μεγάλο εύρος, αφού πέρα από τις πυρκαγιές δύναται ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα σε πλημμύρες, χιονοπτώσεις , κατολισθήσεις, τροχαία ατυχήματα και έκτακτες ανάγκες γενικότερα.

Παράλληλα ο Δήμαρχος , κος Φρούσιος Κων/νος, ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρ. Δήμα, υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, που με προσωπικές του παρεμβάσεις άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση και βοήθησε να ξεπεραστούν δημοσιονομικές αγκυλώσεις, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ