Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις με φορείς είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Κόρινθο

Συναντήσεις εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με εκπροσώπους φορέων της Κορινθίας, κατά την μετάβασή του, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου- στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας συναντήθηκε με την Αργυρή Νικολοπούλου, πρόεδρο του κοινωνικού χαρακτήρα φορέα “Ευθύμειου Κέντρου”, η οποία του μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας.



 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών “Ο Ιβυκος”, κατά την οποία ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του εν λόγω φορέα -Γιάννης Κακούρος και Γιούλη Σεραφείμ αντίστοιχα- ζήτησαν τη συνεργασία για την έκδοση εκ μέρους του συνδέσμου λευκώματος με θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής παρακαταθήκης της περιοχής, με τον περιφερειάρχη από την πλευρά του να δηλώνει ότι η Περιφέρεια προτίθεται να έχει συνεργασία σε πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου Χρήστο Παπαθανασόπουλο και Δημήτρη Λέκκα, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με τον συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Χαντζή και να τον ενημερώσουν σχετικά, ενώ επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Ο περιφερειάρχης, αμέσως μετά, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κρυονερίου Κωνσταντίνο Ραφτόπουλο, στη διάρκεια της οποίας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία µε τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταµατόπουλο, προκειμένου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και δήμου να γίνει εκπόνηση μελέτης για δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο Κρυονέρι, με στόχο το εν λόγω έργο να ενταχθεί στο πρόγραµµα “Αντώνης Τρίτσης

Στη συνάντησή του, στη συνέχεια, με την διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πίστωση του 1.270.000 ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ, για την ανακαίνιση του χώρου του μουσείου. Συζητήθηκε, επίσης η δυνατότητα συνεργασίας, μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του μουσείου, της Περιφέρειας, του Δήμου Κορίνθου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο, ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο της ανοιχτής δομής μεταναστών Κορίνθου, δικηγόρου Αγγελου Καραφωτιά, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα συνδρομής της Περιφέρειας για την στέγαση 27 παιδιών νηπιαγωγείου στην ανοιχτή δοµή, η οποία αριθμεί περί τα 700 άτομα συνολικά.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, χθες στην Κόρινθο, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην περίφραξη της δύο πλευρών της διώρυγας του Ισθμού, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η εν λόγω περιοχή.