Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό του: Με τόση βιασύνη άρχισαν να φοβούνται

Για άστοχους χειρισμούς όσον αφορά τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της Ελλάδας και τη δημιουργία αρνητικού κλίματος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, θα δώσουμε το καλό παράδειγμα. Όμως σήμερα διαπιστώσαμε από πλήθος τηλεφωνημάτων από συναδέλφους ότι χάλασε το κλίμα στα νοσοκομεία και υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.



 

Και προσθέτει: «Αυτό συνέβη από την κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου υγείας να δηλώσουν οι υγειονομικοί έως αύριο πρωί την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ή όχι. Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων. Ζητούν μέχρι αύριο πρωί ενυπόγραφα δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού, ή όχι με όλα τα στοιχεία και με τους διοικούντες να αφήνουν υπονοούμενα ότι σε περίπτωση άρνησης θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις».

«ΠΡΟΣΟΧΗ. Γιατί τόσο βιασύνη;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να συμπληρώσει: «Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα.

Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται. Θα πρέπει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των συναδέλφων να εμβολιαστούν. Είμαι βέβαιος ότι μόνο έτσι θα επιτύχουμε μαζικό εμβολιασμό. Με ενημέρωση και πειθώ».

newsbeast.gr