Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας για τον έλεγχο στην είσοδο του Γηροκομείου Ναυπλίου

Μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας τοποθετήθηκε για τον έλεγχο στην είσοδο του γηροκομείου στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. Σε μια εποχή που η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο, η συσκευή αυτή βοηθάει στο να κάνει αυτόματη θερμομέτρηση ακριβείας αλλά και αυτόματη καταμέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων.



Το μηχάνημα τοποθετήθηκε στην εξωτερική είσοδο του Γηροκομείου και ανιχνεύει όσους εισέρχονται στο χώρο αν φορούν μάσκα και την θερμοκρασία που έχουν. Το μηχάνημα είναι μία δωρεά στο προσωπικό και το Δ.Σ του ιδρύματος από τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Το συγκεκριμένο μοντέλο Access control από την εταιρεία SUN4TECH βοηθάει στην αυτόματη θερμομέτρηση , στην αναγνώριση χρήσης μάσκας όπως επίσης αναγνώριση προσώπου, τόνισε ο Πρόεδρος του ιδρύματος και Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζέρβας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βοηθάει στο άνοιγμα και κλείσιμο πόρτας εφόσον αυτός που θα χρειαστεί να εισέρθει στο χώρο του ιδρύματος δεν θα έχει υψηλή θερμοκρασία και θα φοράει την μάσκα του ( όταν λέμε υψηλή θερμοκρασία εννοούμε από 37 και πάνω ) , σκαναρει για αναγνώριση προσώπου μόνο το προσωπικό του ιδρύματος ,εφόσον τηρούν τα παραπάνω μέτρα. Καθώς επίσης, μπορεί να στείλει μήνυμα αν δει κάποιον με υψηλή θερμοκρασία η μη χρήση μάσκας όπως και για το ποιος μπήκε μέσα στον χώρο.

Στον εσωτερικό χώρο της εισόδου έχουμε τοποθετήσει συσκευή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, στην οποία έχουν περαστεί μόνο του προσωπικού για να μπορεί να εξέλθει από τον χώρο. Το μηχάνημα συμβάλει στα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ