Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

”Ο Θρύλος του Τζιμ Λόντου” από το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. Άργους – VIDEO

Σαν σήμερα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1894 στο Κουτσοπόδι του Άργους ο παγκόσμιος πρωταθλητής της επαγγελματικής πάλης Τζιμ Λόντος.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους άκουγαν τα κατορθώματα του, από τους παππούδες τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ιστορία του. Έψαξαν, διάβασαν και βρήκαν εντυπωσιακό υλικό για τον Τζιμ Λόντο και δημιούργησαν με μεγάλο σεβασμό την ταινία τους. Το σενάριο στηρίζεται στο αφιέρωμα του αξέχαστου Γιώργου Αντωνίου, στην εφημερίδα “Αργολίδα” το 2004, για τον “Τζιμ Λόντο”.



Ο θρύλος του Τζιμ Λόντου είναι ένα ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο κυριολεκτικά θρύλο από την περιοχή της Αργολίδας. Τον Τζίμ Λόντο. Είναι ο για 16 χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης Τζιμ Λόντος ή Χρήστος Θεοφίλου (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) από το Κουτσοπόδι Άργους.

Μετανάστης στην Αμερική που μεγαλούργησε, όχι μόνο με τη δύναμη των μπράτσων του, τη σβελτάδα του αλλά και την εξυπνάδα του. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν μεγάλη και συμπαραστάθηκε στην πατρίδα του και στον τόπο του με κάθε τρόπο, όσο λίγοι.

Η ταινία απέσπασε:

-1ο Βραβείο στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό ταινιών Μικρού μήκους 2016 “Ένας Πλανήτης μια ευκαιρία” του Υπουργείου Παιδείας

-Τιμητική Διάκριση στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους «ΣYΝΘΕΣΙΣ» που διοργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τα 20 χρόνια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 








Στήριξε το έργο του nemeapress