Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΚΕΛ: Μονοπώλιο στο εμβόλιο ήθελε η τουρκική εταιρία BioNTech της Pfizer και επιτίθεται στην Ε.Ε. που δεν της το έδωσε

ΑΚΚΕΛ: Μονοπώλιο στο εμβόλιο ήθελε η τουρκική εταιρία BioNTech της Pfizer και επιτίθεται στην Ε.Ε. που δεν της το έδωσε. Ποιοι τσέπωσαν τούρκικο χρήμα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΑΚΚΕΛ επιβεβαιώνεται άλλη μία φορά σχετικά με τη διαφθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πολλών άλλων κυβερνητικών παραγόντων σε κυβερνήσεις του εξωτερικού, μετά από τις δηλώσεις των δύο Τούρκων ιδρυτών της εταιρείας συνεργάστηκε με την Pfizer στην παρασκευή του εμβολίου.



 

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του Οζλέμ Τουρετσί (ιδρυτές της BioNTech), επέκριναν την ΕΕ για την απόφασή της να παραγγείλει διάφορα εμβόλια, «ελπίζοντας ότι γρήγορα θα εγκριθούν περισσότερα από ένα. Κάποτε έγινε φανερό ότι δεν θα είναι εφικτό να παραδώσουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα. Ήταν αργά όμως να γίνουν νέες παραγγελίες» είπε η Τουρετσί». Δηλαδή, οι τουρκογερμανοί συνεργάτες της γερμανοαμερικανικής Pfizer ήθελαν να έχουν το μονοπώλιο στην προμήθεια εμβολίων τουλάχιστον στην Ε.Ε. και φυσικά η εταιρία τους να τσεπώσει πολύ περισσότερα, χωρίς οι ευρωπαϊκές χώρες να έχουν άλλη εναλλακτική λύση.

Δηλαδή καταστολή του ελεύθερου ανταγωνισμού και ελεύθερης οικονομίας οι οποίοι στην περίπτωση της υγείας είναι ακόμη πιο σημαντικοί για να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις (και για να έχουν οι εταιρίες για λαδώματα;).

Αλήθεια, μήπως και για να χρηματοδοτήσει εν μέρει η BioNTech τα «χημικά» και «βιολογικά» προγράμματα που λέγεται ότι αρχίζει με το τουρκικό ΥΕΘΑ;