Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης των εμβολιασμών

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους διαψεύδει ότι τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης των εμβολιασμών στη χώρα.

Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας.



 

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μ. Γιαννάκος, είχε αναφέρει από τη δική του μεριά πως αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στο προσωπικό νοσοκομείων της Στ. Ελλάδας και της Θεσσαλίας, μέρος του οποίου είχε κλείσει το ραντεβού του για τη Δευτέρα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανάρτηση για το ίδιο θέμα πραγματοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, κ. Γ. Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού των υγειονομικών του ΕΣΥ για τον εμβολιασμού αφορούν, μεταξύ άλλων, στα νοσοκομεία Βόλου, Τρίπολης, Χαλκίδας, Λαμίας, Ξάνθης, Σερρών, Μεσολογγίου, στο Καραμανδάνειο Πάτρας. αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:

“Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας. Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί. Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί”, τονίσει ο ΓΓ.

Ενώ συνεχίζει: “Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας”.

Και καταλήγει: “Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών”.