Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρία για τα μέτρα της κυβέρνησης από την ΟΕΒΕ Κορινθίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σαν ΟΕΒΕ Κορινθίας σήμερα, Τρίτη 5/1/2021, εκφράσαμε δημόσια τη διαμαρτυρία μας για τα μέτρα της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα οδηγούν τις επιχειρήσεις μας στο λουκέτο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κ. Τάσος Μποζίκης, ο ΓΓ της ΟΕΒΕ Κορινθίας,, κ. Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας,, κ. Μιχάλης Μεζίνης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κορίνθου, κ. Βασίλης Γεώργαρης και Αγίων Θεοδώρων, κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί κ. Ιωάννης Πιπίνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Μεσιτών, κ. Σιδερης Πλιτσικίδης. 

Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά αποφάσισε να ξανακλείσει τα εμπορικά καταστήματα και τις άλλες επιχειρήσεις (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ), παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών μέχρι την τελευταία στιγμή. Παράλληλα  αυστηροποιεί εκ νέου το πλαίσιο των μέτρων που αφορούν το lockdown. Η απόφαση αυτή  αποτελεί μία ακόμη επίθεση εκτός των άλλων και στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται τόσο από την πανδημία, αλλά –και κυρίως- από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων –συνήθως πολυεθνικών- επιχειρήσεων.

Θεωρούμε τέτοιες αναιτιολόγητες αποφάσεις εντελώς αψυχολόγητες, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις ήδη σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να οδηγούν χιλιάδες από αυτές στο οριστικό λουκέτο. Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «τύπου Γερμανίας», (75% του αντίστοιχου περσινού τζίρου ενίσχυση και όχι επιστρεπτέο δάνειο), ώστε να προστατευτούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις και οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  δεν είναι «ζόμπι», όπως διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται, που πρέπει να κλείσουν, όπως θέλει η έκθεση Πισσαρίδη, για να ενισχυθούν οι λίγοι και ισχυροί! Είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είτε αυτό αρέσει, είτε όχι, σε όσους κυβερνούν και απασχολούν χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει με τις ζωές τους!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ                                                 ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ