Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση έθεσε και επίσημα σε καθεστώς εξαίρεσης τις εκκλησίες

Η ανακοίνωση του ΜεΡα25:

Mία μέρα μετά την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη ότι «κάναμε λάθος στη Θεσσαλονίκη με τις εκκλησίες», η κυβέρνηση στην πράξη είπε «και θα το ξανακάνουμε». 

Αυτό τουλάχιστο δείχνουν οι εικόνες που βλέπουμε χάρη στο διαδίκτυο (τα κανάλια τηρούν σιγήν ιχθύος ή η ΕΡΤ κάνει λόγο για τήρηση των μέτρων στα ρεπορτάζ της!). Τεράστιες ουρές έξω από τις εκκλησίες και την «ήπια» όπως διέρρεε άλλωστε και από χθες, αντιμετώπιση και διακριτική παρουσία της αστυνομίας – σε πλήρη αντίθεση με αυτό που γίνεται σε ολιγομελείς συναθροίσεις των πολιτών.

Η Κυβέρνηση έθεσε και επίσημα σήμερα σε καθεστώς εξαίρεσης τις εκκλησίες, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων και παρά το γεγονός ότι όλη η χώρα μόλις προ ημερών εισήλθε σε σκληρό εβδομαδιαίο lockdown «για να ανοίξουν τα σχολεία».

Τελικά λοιπόν, οι νόμοι του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζονται κατά το δοκούν, ανάλογα την εκλογική υπεραξία που κάθε κοινωνική ομάδα έχει να προσφέρει στην κυβέρνηση!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουμε να κάνουμε πραγματικά με μία κυνική Κυβέρνηση που δεν την ενδιαφέρει η επιβίωση των πολιτών, αλλά η δική της.