Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: Έρχεται καλοκαίρι και σκόνη

Ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες δεν πρόκειται να θυμίζει χειμώνα, καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει αισθητά και σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, ο γνωστός μετεωρολόγος, είπε στο Mega πως στη Βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει ως και 10 βαθμούς παραπάνω από τη μέση τιμή για την εποχή.

Τις επόμενες τρεις ημέρες από τη Θεσσαλία και βορειότερα θα παρουσιαστούν βροχές με χαμηλές θερμοκρασίες.


Νοτιότερα, θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις, ενώ η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δύο.

Τους 21-22 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει ο υδράργυρος στην Αττική, ενώ στην Βοιωτία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο θα έχουμε και σκόνη από την Αφρική, με τις περισσότερες βροχές να είναι λασποβροχές.

Τις επόμενες ημέρες, μετά το «αλλοπρόσαλο» τριήμερο ο καιρός θα εναρμονηστεί με τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ωστόσο, αναμένεται η έλευση ψυχρών αερίων μαζών, με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

Κυριακή 10/01

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

Δευτέρα 11/01

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Τρίτη 12/01

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής θα παραμείνουν με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Τετάρτη 13/01

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βορειοανατολικά και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Πέμπτη 14/01

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές τιμές.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες