Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική e-ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική e-ημερίδα με τίτλο «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»  η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με αφορμή την πρόσκληση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. 

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης ενώ συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Πιτσάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας και η Βουλευτής της ΝΔ του Νομού Κορινθίας, κα Μαριλένα Σούκουλη.  Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και πολλά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, του Συλλόγου Οικονομολόγων Κορινθίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τρίπολης.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν να ενημερωθούν όλοι οι δικαιούχοι για τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 σχετικά με την «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ειδικός Γραμματέας παρουσίασε τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις, τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών  προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας , την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας,  καθώς και το  ρόλο των επιστημονικών κλάδων.

Με το πέρας της παρουσίασης του προγράμματος, ο κος Κουρμούσης δέχτηκε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

O κος Πιτσάκης συνεχάρη τον κ. Κουρμούση και το Υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα που θεσπίστηκαν για την προστασία της 1ης κατοικίας αλλά και για το νέο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των οφειλών. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ακούει τους προβληματισμούς των ειδικών και των φορέων και των Επιμελητηρίων και το έχει αποδείξει στην πράξη. Και αυτή είναι μια ευκαιρία όλα αυτά τα εργαλεία που με βάση τις προτάσεις γίνονται αποδεκτά από την κυβέρνηση, να εφαρμοστούν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για το καλό τους.

Η e-ημερίδα έκλεισε με την ευχή του προέδρου για ακόμα μια φορά ότι η επόμενη ενημέρωση από τον κ. Κουρμούση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης με φυσική παρουσία, έχοντας όλοι επιστρέψει στην επιθυμητή κανονικότητα.