Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Βορίδης: Έρχεται νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση

Ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση αλλά και η αξιολόγηση και η στοχοθεσία στο Δημόσιο, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον ανασχηματισμό, επέλεξε να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία από αυτό που έκανε τις μεγαλύτερες αλλαγές. Και, σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας, πιθανότατα την Παρασκευή.



 

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους κυρίους Βορίδη και Πέτσα:

-Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα έρθει προς έγκριση ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση, ο οποίος θα καταργεί την απλή αναλογική. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ώριμο τον συγκεκριμένο νόμο, δείχνοντας ότι θέλει να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες ενόψει των πιθανολογούμενων πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Να τονίσω και εγώ την ξεχωριστή σημασία που αποδίδω στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση. Ήδη κάναμε κάποιες πρώτες παρεμβάσεις για να διευκολύνουμε τη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών. Αποτελεί δέσμευσή μας, όμως, να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα φέρουμε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο είναι ώριμο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου και εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά.

aftodioikisi.gr