Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ιωάννα Φιλντίση: Στις όχθες του Ασωπού και στη συνέντευξη του κ. Φρούσιου, περισσεύει η λάσπη…

Τη δραματική εικόνα που παρουσιάζει ο Ασωπός τις τελευταίες μέρες, προβάλλει μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook η Δημοτική Σύμβουλος Νεμέας και γνωστή Δικηγόρος Ιωάννα Φιλντίση.

Η κυρία Φιλντίση σε σημερινή της ανάρτηση, που συνοδεύεται από φωτογραφίες πριν και μετά την έναρξη του έργου “καθαρισμός και εμβάθυνση του Ασωπού”, αναφέρεται στη συνέντευξη του Δημάρχου Νεμέας και συγκεκριμένα γράφει :



“Στις όχθες του Ασωπού και στη συνέντευξη του κ. Φρούσιου, περισσεύει η λάσπη…
– Ακούγοντας τη συνέντευξη του Δημάρχου κ. Φρούσιου, για το “έργο” στον Ασωπό, θυμήθηκα κάτι που είχε πει ο Λουντέμης: “Ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν”…
Ο Δήμαρχος της Νεμέας έχει τις τελευταίες μέρες υποτιμήσει επανειλημμένα τη νοημοσύνη, αλλά και τα μάτια των Νεμεατών…
Κι ας αρχίσουμε από την προχθεσινή του συνέντευξη για το θέμα του Ασωπού :

την ώρα που η κάμερα έδειχνε πίσω του αυτά που αυτός διέψευδε μπροστά της, με φόντο κομμένα δέντρα και τη ρημαγμένη όχθη του Ασωπού, ο Δήμαρχος, δήλωνε με μεγάλη άνεση ότι “δεν κόπηκε κανένα απολύτως δέντρο”!!!!
Τραγικό ψέμα, αφού όχι μόνο κόπηκαν δέντρα μεγάλα και αιωνόβια (ιτιές, λεύκες κλπ), δέντρα που βρίσκονταν στις όχθες του ποταμού και όχι “μέσα σ’ αυτόν”, αλλά παραδέχτηκε ότι “διατέθηκε” κατ’ εντολή του και η ξυλεία τους, λες και προερχόταν απ’ το χωράφι του!!!! Ταυτόχρονα κατηγόρησε “κάποιους” ότι πήγαν και έκοψαν με δική τους πρωτοβουλία τα δέντρα, ενώ αυτός τους “μάλωσε”, ρίχνοντας ευθύνες σε” ασυνείδητους” δημότες!!!!

Οι φωτογραφίες με τα μηχανήματα του Δήμου ή της Περιφέρειας να κόβουν κορμούς δέντρων μακριά από την όχθη καθώς και αυτόπτες, τον διαψεύδουν περίτρανα, όπως άλλωστε και το έγκυρο Google Earth που απεικονίζει με ακρίβεια το τοπίο.
Μετά μας είπε με αγανάκτηση ότι “δεν είχε καθαριστεί ποτέ το ποτάμι, από τότε που αυτός γεννήθηκε και ότι διαμαρτύρονταν επί χρόνια οι παρακείμενοι καλλιεργητές”!!!

Κρατείστε τη λέξη “παρακείμενοι”… Δεν ξέρω τι γινόταν στο ποτάμι απ’ όταν γεννήθηκε ο Δήμαρχος, αλλά θέλω να του θυμίσω ότι από το 2011 έως και το 2014, κάθε καλοκαίρι γίνονταν στη θέση “Μπουρλόβρυση” (ναιιι ξέρω πού βρίσκεται – κι αυτό κρατείστε το), εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεμέας του οποίου ήμουν Πρόεδρος, σε συνεργασία με τον Δήμο, με θέμα “SOS ΑΣΩΠΟΣ”. Το 2011 ιδρύθηκε Σύλλογος ειδικά για την Προστασία του Ασωπού. Το 2012 και το 2013 εκτός του καθαρισμού έγινε και ρίψη ψαριών (πέστροφες), με συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας, σχολείων και πολιτιστικών Σωματείων. Ο καθαρισμός συνεχίστηκε και το 2014 και το 2015. Αλλά πού να τα θυμάται ο κ. Δήμαρχος αυτά, αφού δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία από εκείνες τις δράσεις, αν και είναι “γηγενής Νεμεάτης”!!!
Κι αφού στις όχθες του Ασωπού πλέον περισσεύει η λάσπη, που σημειωτέον ήταν ανέκαθεν προσφιλής τακτική του, ο κ. Φρούσιος και τα παπαγαλάκια του, πετάνε κάμποση απ’ αυτή σε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας μας στους δημότες που έχουν κτήματα στην περιοχή και λέγοντάς τους δήθεν “εμπιστευτικά” ότι “αυτοί (εμείς, οι κακοί) δεν θέλουν να παράξουμε έργο και να που τώρα δημιούργησαν θέμα για να μας σταματήσουν”.

Εννοείται ότι κανείς μας δεν θέλει να σταματήσει ο καθαρισμός του Ασωπού, αλλά θα ήταν εγκληματικό εκ μέρους μας να συγκαλύψουμε μια καταστροφική παρέμβαση σ’ ένα οικοσύστημα και ένα τοπίο – κόσμημα για τη Νεμέα, που κάθε άλλο παρά καθαρισμός είναι, αφού δεν βασίστηκε σε καμία μελέτη, άδεια και προγραμματισμό, αλλά στην ασχετοσύνη, την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των αρμοδίων.
Αυτά, όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα του Ασωπού και τα ψέματα του Δημάρχου … γιατί υπάρχουν κι άλλα θέματα, σχετικά ή άσχετα, που είναι σίγουρο ότι θα μας προβληματίσουν στο άμεσο μέλλον… βλέπετε, τελείωσαν τα ψέματα.”
Παράλληλα η κυρία Φιλντίση, έχει αναρτήσει σειρά φωτογραφιών από το… πριν και το μετά τον καθαρισμό.

facebook.com/IIFildissi/