Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο: «Ήταν αισχρός, του είχα ζητήσει να μην το κάνει»

Ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης έρχεται στο φως και αυτή τη φορά αφορά αντιδήμαρχο ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε υπάλληλο που εργάζεται σε υπηρεσία του δήμου.



 

Η νέα υπόθεση τοποθετείται στον Πύργο και η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης με την κατάθεση μήνυσης τον περασμένο Οκτώβριο από το θύμα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» η υπάλληλος του δήμου Πύργου δέχτηκε σεξιστική παρενόχληση από τον τότε αντιδήμαρχο.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης με την κατάθεση μήνυσης τον περασμένο Οκτώβριο από το θύμα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επειδή ακριβώς δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του εν λόγω δημοτικού παράγοντα, υπήρξε από μέρους του εκδικητική συμπεριφορά με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα.

Η ίδια κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες (έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου), ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν, τουλάχιστον όχι ως τώρα.

Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» η παρενόχληση κράτησε πολύ καιρό. Από τον Φλεβάρη ως τον Αύγουστο. Η ίδια μοιράστηκε με τα παιδιά της όλα όσα περνούσε.

Δεχόταν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και λεκτική παρενόχληση. Απευθύνθηκε σε δικηγόρο, με τη βοήθεια του γιού της που της κατέβασε τα μηνύματα από το facebook.

«Ήταν αισχρός, του είχα ζητήσει να μην το κάνει αυτό γιατί με φέρνει σε δύσκολη θέση, ένας ψυχολογικός πόλεμος. Δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω, πώς πρέπει να το πω , τι πρέπει να πω. Ερχόμουν πολλές φορές στα όρια να του δώσω σφαλιάρα, αλλά σκεφτόμουν ότι θα έχω επιπτώσεις.

Τα παιδιά μου ήξεραν. Έβαλαν τον 16χρονο γιο μου να κατεβάσει τα μηνύματα από τον υπολογιστή και έφτασε σε σημείο να μου πει “γιατί δεν μου είπες τίποτα γι αυτά που περνάς”» ανέφερε η ίδια στην εκπομπή.

newsbeast.gr