Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ο Σαμαράς θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει ένα ενιαίο μέτωπο στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα πελώριο εσωτερικό πρόβλημα, στο ίδιο της το κόμμα. Η συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή δείχνει ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γιατί δεν είναι μια απλή διαρροή στον Τύπο.
Έχουμε τη δημόσια τοποθέτηση ενός πρώην πρωθυπουργού, στη ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να ακολουθήσει αυτή την πολιτική στάση.
 

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο δύσκολο θα είναι για τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε τα συμφέροντα που υποκρύπτονται στην Ευρώπη σε ότι αφορά στην Τουρκία.» Την δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Γιώργο Καραμέρο και Νίκο Ελευθερόγλου, στην τηλεόραση του Bluesky.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι, αφού «η πραγματικότητα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσει φιλικό σε αυτήν ευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Τουρκίας, ενώ περίπου ίδια είναι και η κατάσταση με τις ΗΠΑ, τότε η χώρα πρέπει, και αυτό είναι πρωτίστως καθήκον του πρωθυπουργού, να συγκροτήσει ενιαίο εσωτερικό μέτωπο. Και αυτό δε γίνεται γιατί ο πρωθυπουργός από την αρχή δεν προνόησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα συζητούνται με την Τουρκία, όπως π.χ., στην περίπτωση του Βερολίνου, ενώ τώρα προστέθηκε και η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι τεράστια η απόσταση που χωρίζει τους κ.κ. Σαμαρά Μητσοτάκη, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι «ακολουθεί κατευναστική πολιτική, ενώ θα έπρεπε να ακολουθεί αποτρεπτική πολιτική». Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, όπως είπε, και «δεν είναι τυχαίο που η παρέμβαση Σαμαρά έγινε δημόσια, στην Καθημερινή και μάλιστα την παραμονή των διερευνητικών επαφών». «Ο κ. Σαμαράς, πρώην πρόεδρος της ΝΔ με επιρροή στο κόμμα, κάνει μια παρέμβαση που μπορεί να δημιουργήσει ανατροπές», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου ο κ. Σαμαράς θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές και τότε η ΝΔ, δεν πρόκειται να πάρει το ποσοστό που πήρε το 2019.»

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ακόμα ότι στα ελληνοτουρκικά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια εξαιρετικά ενιαία στάση, δείγμα ότι έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και ότι δεν γίνεται σφαγή στο εσωτερικό του, όπως γράφουν τα ΜΜΕ. «Η τρικυμία έχει ξεσπάσει στο χώρο της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.