Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για τα φοιτητικά συλλαλητήρια με απαγόρευση συναθροίσεων

Δικογραφία σχηματίζεται για την πραγματοποίηση φοιτητικών συλλαλητηρίων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών, ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία, δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση 100 ατόμων. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. 

Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Προπύλαια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μαζική συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη θέσπιση σώματος Αστυνομίας για τα πανεπιστήμια αλλά και την θέσπιση χρονικού ορίου για τη φοίτηση. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν να ξανανοίξουν οι σχολές τους με τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν παρά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και προκάλεσε αντιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO