Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αήττητη από την εποχή του… Ριβάλντο η Μπάρτσα

Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο ανταμώνουν απόψε για 231η φορά (!) και λίγες ημέρες μετά το 3-2 των Βάσκων, στην παράταση, στον τελικό του Final 4 του Σούπερ Καπ. Στην Καταλωνία όμως η Μπάρτσα είναι αήττητη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, από τις 23 Νοεμβρίου 2001 με την Αθλέτικ του Γιούπ Χάινκες να επικρατεί, τότε, με 2-1 με γκολ των Ουρθάιθ (10’) και Εθκέρο (83’), είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ριβάλντο (60’) για την Μπάρτσα του Τσάρλι Ρεσάτς. Ο «Ρίμπο» είχε μπει μάλιστα ως αλλαγή στο 57’ αντί του Φάμπιο Ρόσενμπαχ, με την Μπάρτσα να παίζει τότε με Σαβιόλα, Κλάιφερτ, Οφερμαρς, Κόκο, Αντερσον, Πουγιόλ και τον γκαφατζή Μπονάνο κάτω από τα γκολπόστ. Εκτοτε, 18-5-0 σε όλες διοργανώσεις, επιμέρους 15-3-0 στο πρωτάθλημα.



 

Συνολικά: 62-10-17 στη Βαρκελώνη για το πρωτάθλημα, όχι πως λέει κάτι για την Αθλέτικ που είναι στην καλύτερη φάση της από την αρχή της σεζόν, ενδεικτικό το 5-1 με τη Χετάφε τη Δευτέρα.

Γκραν φαβορί, ευλόγως, η φορμαρισμένη Μονακό στη Νάντη, τέσσερις σερί νίκες μετρά με έσχατη το 3-1 επί της Μαρσέιγ. Στη Ναντ έφεραν από τη… σύνταξη τον Ραϊμόν Ντομενέκ αλλά δεν έχουν νίκη εδώ και 12 αγωνιστικές (0-7-5) ενώ τα «καναρίνια» έχουν νικήσει, υποδεχόμενα τους Μονεγάσκους, μονάχα μια φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Η επάνοδος του Λουζά ίσως τους βοηθήσει για να σκοράρουν…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr