Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αργολίδα: Μεγάλη θαλάσσια ρύπανση από τον Βιολογικό -VIDEO

Μεγάλη θαλάσσια ρύπανση από το βιολογικό στην Αργολίδα, σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

Η έντονη δυσοσμία που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο και το Αργος από τον βιολογικό στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου προκάλεσε την επέμβαση του Λιμεναρχείου.Στα πλαίσια της διερεύνησης του συμβάντος, το Λιμεναρχείο κατά την αυτοψία του διαπίστωσε εκτεταμένη ρύπανση στον Αργολικό κόλπο στην εκβολή των εκροών του βιολογικού, με έντονη δυσοσμία που προκλήθηκε από τα χυμοποιεία της περιοχής που αυτή την περίοδο δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς.

Το σημείο που καταλήγει ο βιολογικός είναι άμεσα συνδεμένος με τον Υγρότοπο της περιοχής Ναυπλίου Νέας Κίου . Στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για να μην επεκταθεί η ρύπανση.

Το πρωί τις εγκαταστάσεις του βιολογικού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών όπου δήλωσε πως η ΔΕΥΑΡΜ που είναι διαχειριστής του βιολογικού θα λάβει δείγματα και θα αποταθεί στον εισαγγελέα για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να πληρώσουν οι υπαίτιοι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ