Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση πέταξε στον δρόμο, στους Άγιους Θεοδώρους, οικογένειες προσφύγων εν μέσω κακοκαιρίας

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), καταγγέλλει πως η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κάνει έξωση από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους, σε χαρακτηρισμένους πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία. Υπογραμμίζουν ότι «οι πρόσφυγες αφού καμία δυνατότητα δεν έχουν να μετακινηθούν καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος».




Η ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε το Σάββατο πως με μια αιφνιδιαστική, άκαρδη και απάνθρωπη πράξη, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει έξωση από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους, σε χαρακτηρισμένους πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία.

Επισημαίνουν ότι οι πρόσφυγες που δεν έχουν καμία δυνατότητα να μετακινηθούν, καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος. Στην καταγγελία τονίζεται ότι ανάμεσα στις 11 οικογένειες που πετάχτηκαν στον δρόμο, βρίσκονται ανάπηροι, παιδιά και γυναίκες.

Αναλυτικά τα όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ:

Μηταράκης και Χαρδαλιάς διαχειρίζονται την πανδημία και την κακοκαιρία πετώντας οικογένειες προσφύγων στο ψύχος;

Με μια άκαρδη και απάνθρωπη πρακτική ο Μηταράκης πετάει στο δρόμο, μέσα στη παγωνιά, οικογένειες προσφύγων, με δεκάδες γυναίκες και παιδιά ανάμεσα τους ακόμη και βρέφη. Η Ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.

Ενώ η πανδημία του κορονοϊού μπαίνει στο τρίτο φονικό κύμα και τώρα η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά, αποφάσισε να κάνει έξωση από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους, σε χαρακτηρισμένους πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία.

Οι πρόσφυγες αφού καμία δυνατότητα δεν έχουν να μετακινηθούν καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος.

Έντεκα οικογένειες από την Συρία και το Ιράκ, με γυναίκες και παιδιά, με άτομα με αναπηρία , είναι στον δρόμο εδώ και τέσσερις ημέρες.

Η κυβέρνηση αντί να βρει χώρους να στεγάσει τους χιλιάδες άστεγους εν μέσω πανδημίας και ψύχους δημιουργεί νέους άστεγους.

Στερεί από γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, δικαιώματα τους, το δικαίωμα σε ασφαλή στέγη, αντί να κρατήσει ανοικτά τα ξενοδοχεία δίνοντας δουλειά σε άνεργους ξενοδοχοϋπάληλους.

Απαιτούμε την μετακίνηση των οικογενειών σε ασφαλείς χώρους άμεσα. Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Νότη Μηταράκη, τον Ν.Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς να μεριμνήσουν άμεσα για την μετακίνηση τους σε ασφαλή, ζεστό και ανθρώπινο χώρο.