Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, είκοσι περιπτώσεις κλοπών, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.2.2021) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, 18χρονος και ανήλικος και ένας (1) 18χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας (1) 18χρονος ημεδαπός.



 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.7.2020 έως και την 16.2.2021, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών, όπου αφαίρεσαν συνολικά είκοσι δύο (22) ποδήλατα, εκ των οποίων τα τέσσερα ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.