Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Με τροπολογία η κυβέρνηση παραδίδει τα ταχυδρομεία στους επιχειρηματικούς ομίλους

Το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας και με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που σύμφωνα με τον υπουργό Πιερακάκη η στρατηγική κατάληξη αυτού του σχεδίου είναι ο «ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής» καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συνεργασία» ΕΛΤΑ – «Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων» Αθήνας και Ν. Αττικής.

Σημειώνει ότι «είναι συνέχεια της ένταξης των ΕΛΤΑ, εδώ και κάποια χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο κάτι που αντανακλά την ευρύτερη βούληση της ελληνικής πολιτείας. Με άλλα λόγια, το ξεπούλημα του ταχυδρομείου γίνεται με τη σύμφωνη πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.



 

Στο όνομα της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής μεθοδεύουν και ψηφίζουν την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στον λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ξέρουμε ότι τον λογαριασμό για το ξεπούλημα του οργανισμού, για το άγριο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, για τον διωγμό χιλιάδων εργαζομένων με εθελουσία, για τις αθρόες μεταθέσεις και μετατάξεις, για τις νέες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που δεν θα έχουν ΣΣΕ και μονιμότητα, που θα αλωνίζουν οι εργολάβοι, οι πράκτορες και τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, θα το πληρώσουμε οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός.

Όταν θα αργοπορεί να φανεί ο ταχυδρόμος για την αλληλογραφία, όταν θα κλείσουν εκατοντάδες γραφεία συναλλαγής και διανομής, όταν θα δυσκολέψει η ζωή του λαού, όταν θα αυξάνουν τα έξοδα με το κόστος μετακίνησης και τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση, θα πληρώσουν το λογαριασμό για άλλη μία φορά ο λαός και εμείς οι εργαζόμενοι με μία ακόμα μείωση μισθών και επιδομάτων. Με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς αφού τα ΕΛΤΑ θα “απαλλαγούν” με τη μέθοδο της εθελουσίας από χιλιάδες εργαζόμενους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και στη θέση τους θα βγαίνει η δουλειά με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό».

Η «Δημοκρατική Συνεργασία», οι ταξικές δυνάμεις στο Ταχυδρομείο απευθύνουν κάλεσμα σε όλους «να βγούμε μπροστά να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο να μας κάνουνε μαύρη τη ζωή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τα συνεχή χτυπήματα στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Να σταματήσουν τώρα οι πολύμορφες πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εν μέσω απειλών για τις αλλαγές που επέρχονται στα ΕΛΤΑ. Σκοπός τους δεν είναι η διευκόλυνση των εργαζομένων, αλλά η διαμόρφωση δυσμενών συνθηκών εργασίας σαν μοχλός πίεσης και εκβιασμού για να δεχτούν οι συνάδελφοι το νέο πρόγραμμα εθελουσίας που βάζουν σε εφαρμογή. Ξέρουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έρθει νέα αντιασφαλιστική επίθεση αλλάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στη σύνταξη. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα που να διασφαλίσει όσους επιλέγουν να κάνουν χρήση του προγράμματος ότι τελικά θα συνταξιοδοτηθούν».

imerodromos.gr