Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υποβλήθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το 4,9 εκ ευρώ κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κορινθίας

Το προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ έργο κατασκευής ισόπεδων κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια, επιλύονται οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εντοπίζονται στην υφιστάμενη κατάσταση και απαλείφονται τα σημεία συμφόρησης.



 

Με την δημιουργία ραμπών στα κράσπεδα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, διευκολύνεται η ελεύθερη όδευση των πεζών αλλά και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και ενισχύεται η προσπελασιμότητα. Εξασφαλίζεται, επίσης, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών μετακίνησης προσώπων και μεταφοράς προϊόντων και μειώνονται οι καθυστερήσεις και ο χρόνος μετακίνησης των ευπαθών γεωργικών προϊόντων και αυξάνεται η χωρητικότητα.

Τέλος, αναπτύσσονται βασικοί άξονες του εθνικού συστήματος μεταφορών καθώς η προτεινόμενη πράξη στοχεύει στην βελτίωση τμημάτων της ΠΑΘΕ, βελτιώνεται η σύνδεση τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τα εθνικά και διεθνή εμπορικά, παραγωγικά και αστικά κέντρα και αναβαθμίζονται οι συνδέσεις οικιστικών κέντρων και τουριστικών, πολιτιστικών και παραγωγικών περιοχών.