Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; LIVE

Η διαδικασία εξυγίανσης των φαινομένων παρενόχλησης και βίας εναντίον των πιο αδύναμων κινδυνεύει να χάσει το στόχος της και να βυθιστεί στο λαϊκισμό, λες και το έγκλημα έχει χρώμα και ιδεολογία» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στη βουλή, προσθέτοντας ότι «είναι στο χέρι όλων να μην μοιάσει σε γήπεδο σήμερα η Βουλή». «Θα ακουστούν σκληρές αλήθειες», είπε και πρόσθεσε ότι στο τέλος της συζήτησης ελπίζει να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έγιναν στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Αθλητισμού, οι οποίες χαιρετίστηκαν από όλα τα κόμματα. Και πρόσθεσε ότι :οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι το πρόβλημα υπάρχει αλλά και απέδειξαν ότι στον τόπο μας υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας που οδηγεί στην κάθαρση. Θύμισε ότι παλαιότερα δεν συνέβαινε αυτό στην χώρα μας. «Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», είπε χαρακτηριστικά.



«Το κίνημα #metοο δεν πρέπει να είναι τυφλό. Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης», είπε και συνέχισε: «Η κοινωνία μας εδώ και έναν μήνα έχει πάθει σοκ». «Πρέπει να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας διχάζουν. Πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε για χυδαία σχόλια με μόνο στόχο να σπιλωθούν κόμματα και πρόσωπα. «Οι βιαστές χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς. Κάτι τέτοιο απαξιώνει το ελληνικό #metoo. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της δικαιοσύνης. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι «είμαι εδώ λοιπόν για καθαρές κουβέντες και καθαρές εξηγήσεις και σας ρωτώ: κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και τη ΝΔ ότι διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά η βουλευτής σας να δηλώνει ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ; Ο κ. Πολάκης να κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ανήλικα προσφυγόπουλα; Σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας πατέρας δυο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει ευθέως τον κ. Πολάκη και να «διαγράψετε αν μη τι άλλο ένα στέλεχός σας που διακινεί χυδαία υπονοούμενα». «Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε την κα Αγαπηδάκη κι εσείς τον κ. Πολάκη. Αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή προτιμάτε την Αυγή το κομματικό σας έντυπο που μίλησε για εμετικό κιτρινισμό», πρόσθεσε.

«Αν είστε με την κομματική σας εφημερίδα πως γίνεται μια ημέρα πριν ο ίδιος άνθρωπος, ο διευθυντής της να γράφει ότι υπάρχουν παιδέρες που υπάρχουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού», πρόσθεσε. Μίλησε για βαξεβάνιες εμετικές ριπές και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπεύθυνος για ότι γράφει ο κάθε δημοσιογράφος αλλά είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι είναι υπόλογος για τους βουλευτές του.

Τα βασικά σημεία της πρωτολογίας του πρωθυπουργού

Ερχόμενος στο κοινοβούλιο άκουσα έναν σχολιαστή ότι η Βουλή θα μοιάζει με κερκίδα ποδοσφαιρικού αγώνα 3ης Εθνικής
Στο χέρι μας να το διαψεύσουμε
Θα ακουστούν σκληρές αλήθειες
Ελπίζω να καταλήξουμε σε κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση αυτών
Να αντιμετωπίσουμε θεσμικά ένα κύμα εξουσιαστικής και σεξουαλικής κακοποίησης
Η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της και να μετατραπεί σε πεδίο πολιτική αντιπαράθεσης
Διαμορφώνεται η ανάγκη για περισσότερη αλήθεια και δικαιοσύνης
Συστράτευση πολιτείας και πολιτών, δράση κράτους δικαίου και κοινωνίας δικαίου για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα παρενόχλησης και βίας
Ολα ξεκίνησαν από τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου
Ολοι χαιρέτησαν τη γενναία πράξη
Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε
Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν απέδειξαν ότι το πρόβλημα υπάρχει
Ταυτόχρονα όμως υπέδειξαν ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση και στην αυτοκάθαρση
Το κίνημα metoo εκδηλώθηκε τώρα στην πατρίδα μας
Είναι σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια
είναι ένα κίνημα υγείες και στην εργασία, στο σπίτι, στον αθλητισμό, στην τέχνη
ειδικά όταν αγγίζει τη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης
Η κοινή άμυνα σε μία τέτοια απειλή είναι μία κίνηση απελευθέρωση
να δείξουμε αυτά που μας ενώνουν και αυτά που μας διχάζουν
τα πράγματα πήραν άλλη τροπή
Ενα καινούριο κύμα λαϊκισμού διακινείται με μόνο στόχο
Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει το mettoo
γίνεται με ευθύνη των δυνάμεων που την παρουσίασαν ως μέσο χειραφέτησης
η λάσπη κρύβει τους ενόχους από την κοινωνία και τη δικαιοσύνης
Σας ρωτώ ανοιχτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;
Με ποιο θράσος κάνει αναρτήσεις ο Πολάκης για τα ασυνόδευτα ανήλικα
κ.Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ο πατέρας 2 παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πατέρα 3 παιδιών

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO