Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης

Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης λίγο μετά τις 16: 00 σήμερα το απόγευμα.

Ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε σε κελί καραντίνας όπου και θα κρατηθεί για 7 ημέρες, και έπειτα θα μεταφερθεί στην κανονική πτέρυγα των φυλακών.

Η φυλακή της Τρίπολης όπως και αυτή των Γρεβενών διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.Πριν από περίπου 3 ώρες, στις 14:30, παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr , που δημοσίευσε και σχετικές εικόνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης περίπου στις 4 το μεσημέρι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί η απολογία του, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, κατά την οποία εξέθεσε τα επιχειρήματά του στις αρχές, που όμως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους.

Στις 19.45 αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο και ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων, που είχε προτείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης να καταθέσουν υπέρ του. Πρόκειται για την Ελένη Κούρκουλα πρώην υπουργό Πολιτισμού και στενή φίλη του σκηνοθέτη, τον πρώην σύζυγό της ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη, τον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, και άλλα δυο πρόσωπα, έναν δικηγόρο και μία συνταξιούχο δικαστικό.

Περίπου στις 23.00 ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία και ο ηθοποιός εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα, οπότε υπήρξε ένας δεύτερος κύκλος ερωτήσεων από τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η διάσκεψη των δύο δικαστικών λειτουργών, που αποφάσισαν από κοινού ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Αμέσως μετά την απόφαση για προφυλάκιση του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».