Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάματος

Ο κύκλος των ηθοποιών που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης δε λέει να κλείσει.
Η γνωστή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή, από τη συχνότητα του MEGA αποκάλυψε πως έπεσε θύμα πριν από αρκετά χρόνια, σε οντισιόν που είχε πάει, από το ίδιο πρόσωπο, γνωστό σκηνοθέτη και θεατράνθρωπο τον οποίο έχουν καταγγείλει η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά. 

«Φοβήθηκα, έπαθα σοκ. Αργείς να καταλάβεις γιατί το δικό μου πλαίσιο ήταν σε φάση αυτοσχεδιασμού και δεν μπορείς να καταλάβεις, σε οντισιόν. Μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται έχει γίνει η πράξη. Σοκ και ντροπή. Ακόμα και τώρα που το είπα στους δικούς μου ένιωθα ντροπή».

Η Τζένη Μπότση είχε κάνει μία συγκλονιστική περιγραφή αναφερόμενη στα όσα εφιαλτικά έζησε σε ηλικία 22 ετών.

Αλλαγές στη νομοθεσία
Μετά το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία και συγκεκριμένα:

Αυστηροποίηση στις ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας
Αναστολή της παραγραφής για ανήλικους μέχρι την ενηλικίωση του θύματος
Επέκταση από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία του προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
Σπάστε τη σιωπή
Με ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, η πολιτεία παρακινεί όποιον έχει δεχτεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία να μπει και να υποβάλει καταγγελία στη σελίδα που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό «metoogreece.gr».

Οι καταγγελίες θα γίνονται μέσω chat και θα υποβάλλονται σε πραγματικό χρόνο.

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα, σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για νέες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όποιον έχει πέσει θύμα και να αισθανθεί πως δεν είναι μόνος ή μόνη.

https://www.megatv.com