Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση μετά μουσικής στο ΠΑ.ΜΑΚ.: Πάλι εγώ θα μπαίνω στη σχολή, δε φοβάμαι την καταστολή

Video από τη διαμαρτυρία
Δεκάδες άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου φοιτητών/ φοιτητριών του Τμήματος Μουσικής και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ διεκδικώντας, με συνθήματα και τραγούδια, τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και όχι της αστυνομίας, την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.



Ακούστε τα τραγούδια της μουσικής διαμαρτυρίας των φοιτητών/τριών:

Ακολουθεί το ψήφισμα του Συλλόγου:

«Στο πλαίσιο των εξελίξεων των περασμένων εβδομάδων, ο Σύλλογος φοιτητών/τριών Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης προβαίνει σε κοινοποίηση του παρόντος δελτίου τύπου προκειμένου να αναδείξει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές/τριες του τμήματος καθώς και τους τρόπους που έχουν αποφασίσει να κινητοποιηθούν για την επίλυση αυτών.

Όπως όλα τα Πανεπιστήμια, το τμήμα μας υπολειτουργεί με τηλεκπαίδευση και τηλεργασία και παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Παρ’ όλο που έγιναν προσπάθειες να διδαχθούν κάποια μαθήματα δια ζώσης στην αρχή του χειμερινού εξαμήνου, οι εξελίξεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης στάθηκαν καταλυτικές ώστε οι προσπάθειες αυτές να ναυαγήσουν. Έτσι, κάποια από αυτά τα μαθήματα άρχισαν να διδάσκονται διαδικτυακά, ενώ άλλα έπαυσαν να διδάσκονται.

Λόγω των παραπάνω, η πλειοψηφία των φοιτητών/τριών του τμήματος δε διδαχθήκαμε και δε βαθμολογηθήκαμε σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνο και να παρατείνουμε τις σπουδές μας. Επιπλέον το κλείσιμο της σχολής μας, η φύση της οποίας είναι αμιγώς καλλιτεχνική και πρακτική, με ενεργή παρουσία φοιτητών/τριών στα πολιτιστικά δρώμενα, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τόσο την ατομική μελέτη μας όσο και ομαδικά μαθήματα και πρόβες συνόλων στο χώρο του πανεπιστημίου. Απότοκο της κατάστασης αυτής είναι να μη διδάσκονται ορισμένα μαθήματα αλλά και τελειόφοιτοι/ες φοιτητές/τριες να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ποιοτικά ή και καθόλου τα πτυχιακά τους ρεσιτάλ/πρότζεκτ και να αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους.

Με βάση τα παραπάνω αιτούμαστε:

-Να μη χαθεί το εξάμηνο και να βρεθεί τρόπος να διδαχθούν όλα τα μαθήματα.
-Βελτίωση των άθλιων συνθηκών τηλεκπαίδευσης σε όσα μαθήματα αυτή επιβάλλεται.
-Ανοιχτές σχολές με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω, έχει ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τους όρους σπουδών μας.

-Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως.
-30.000.000 για ανοιχτές σχολές και όχι για αστυνομία.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να γίνουμε ξανά φοιτητές/τριες, απέναντι στην πλήρη αδιαφορία και υποβάθμιση των σπουδών μας από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου, στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και τη λογοκρισία.»

alterthess.gr