Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Οι λόγοι

Στην επιστολή του επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν όπως αναφέρει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για «αδειάσματα» και σκέψεις για παραίτηση.

Η επιστολή 

Επιστολή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή, Χρήστος Ταραντίλης»

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Και όλα αυτά γιατί ήταν πολύ κακός ο τρόπος που είχε χειριστεί την παραίτηση Λιγνάδη. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου μιλούσε για παραίτηση που οφειλόταν σε «προσωπικούς λόγους» και διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε τού ζητήθηκε να αφήσει το τιμόνι του Εθνικού.

Πράγμα που διαψεύστηκε από τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Και το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ολόενα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη «αδειάζουν» τον Χρήστο Ταραντίλη: μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ότι τα «αδειάσματα» προέρχονται από τον σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα – δηλαδή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, αλλά και τον πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αμφότεροι οι προαναφερθέντες δήλωσαν ότι η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, διαψεύδοντας τον Χρήστο Ταραντίλη. Αυτό προφανώς δεν είναι απλό, καθώς πολύ στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά είπαν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ψέματα -και αναρωτιέται κανείς, κατόπιν τούτων, πώς ο κ. Ταραντίλης θα καταφέρει να σταθεί επί μακρόν στη θέση του…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

madata.gr