Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα και εστίαση -VIDEO

Η Ματίνα Παγώνη έριξε …βόμβα, αφού τόνισε πως το lockdown δεν έχει κανένα νόημα και πως πρέπει να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων ξεκαθάρισε ότι αφενός δεν υπάρχει κανένα lockdown, έτσι όπως το βιώνουμε, αφετέρου πρέπει να ανοίξουν άμεσα μαγαζιά και σχολεία, αλλά και μέρος της εστίασης, καθώς θα ήταν πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση με τον κόσμο.



Ακόμη πρόσθεσε: «Ασθενείς και συγγενείς είναι πολύ πιεσμένοι. Γι’ αυτό πρέπει να δοθούν εισηγήσεις στην κυβέρνηση από τους ειδικούς την Παρασκευή. Δεν έχει νόημα το κλείσιμο, αυτού του είδους το lockdown. Θα πρέπει λοιπόν, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες, κτλ, που είναι ο ένας πάνω στον άλλο «θα πρέπει να ανοίξουν και τα καταστήματα της εστίασης. Πιο καλά ελέγχεται η κατάσταση αν είναι καθισμένοι στα τραπέζια με τις μάσκες τους, παρά στα παγκάκια που είναι ο ένας πάνω στον άλλο και στις πλατείες».

Είπε επίσης ότι είναι λάθος η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα σαββατοκύριακα. Είδαμε τον συνωστισμό που υπάρχει ειδικά στα σούπερ μάρκετ”.

Για τη διπλή μάσκα τόνισε ότι «μόνο σε κλειστούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα. Νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ».