Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της παράταξης Κίνησης Εμπρός για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

Για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει ως απαραίτητη νομική υποχρέωση την ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων βάζοντας ως βασική αρχή την ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των υπολειμμάτων ,η δημοτική αρχή ρίχνει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί (ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου).



 

Όταν άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια φτάνουν το ποσοστό ανακύκλωσης έως και 90%,η Δημοτική αρχή περιμένει την πολιτεία κ την περιφέρεια να βρεί την λύση αφού για άλλη μια φορά ΔΕΝ έχει σχέδιο σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ποιος έβαλε την φωτιά στα σκουπίδια με αποτέλεσμα το ΤΟΞΙΚΟ νέφος να μας χτυπάει την πόρτα. Η ουσία του προβλήματος είναι γιατί να υπάρχει ο ΧΑΔΑ στο Χιλιομόδι.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να απαντήσει στα ερωτήματα μας:

Λειτουργεί νόμιμα και επίσημα το ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου?

Μετά από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Γκιολή έλαβε μελέτη σχετικά με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου.θα ενημερώσει το Δημοτικό συμβούλιο για το περιεχόμενο αυτής της ΜΕΛΕΤΗΣ ?

Η παράταξη μας είναι υπέρ της συνεργασίας του Δήμου με την πολιτεία και την περιφέρεια ,όμως εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα. Εαν η προτεινόμενη λύση της περιφέρειας δεν γίνει αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο ,υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο ?Είναι διατεθειμένη η Δημοτική αρχή να συγκρουστεί με την περιφέρεια αν δεν μας καλύπτει η προτεινόμενη λύση?