Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«… κατόπιν ενεργειών μου» Αντιδραστήρια τεστ αντισωμάτων στο Νοσοκομείο Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την στιγμή, που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανακοινώνει το πρόγραμμα του για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, – ένα νέο Ε.Σ.Υ. που θεωρεί τους εργαζόμενους ως τον θεμέλιο λίθο  του και  θα αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες και όχι με το πορτοφόλι του-, αποδεικνύεται ότι οι «άριστοι»   του «επιτελικού κράτους» στο νομό μας, δεν μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους τον παλαιοκομματισμό τους ούτε την εμμονή τους στον ιδιωτικό τομέα.



 

Κι αυτό, έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, που επιβεβαίωσε με τον πιο τρανό τρόπο την αξία του δημόσιου τομέα της υγείας.

Με ένα μεγαλοπρεπές «Κατόπιν ενεργειών μου »ο Υφυπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δήμας, επιλέγει να ‘επιλύσει’ το αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου για την κάλυψη του κόστους 300 αντιδραστηρίων τεστ αντισωμάτων Covid-19, ζητώντας (επαιτώντας;) χορηγία από έναν από τους μεγαλοκλινικάρχες, τους οποίους θυμίζουμε η κυβέρνηση τους έχει προικίσει με 30.000.000 ευρώ.

Μας το ανακοινώνει μάλιστα (ανερυθρίαστα)ο ίδιος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τι μας λέει; Μας λέει ότι,

«Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, καταβάλλουν υπερπροσπάθεια με υψηλό αίσθημα καθήκοντος προκειμένου να ανταποκριθούν στην κατάσταση που έχει προκύψει με τον #Covid_19. Η φροντίδα για την διασφάλιση και της δικής τους υγείας και η ηθική αλλά πρακτική στήριξη στο έργο τους είναι υποχρέωση όλων μας».

Και επειδή καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, ο κ. Δήμας, ως βουλευτής του νομού, αντί να απαιτήσει την ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζόμενων από την Διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο της κυβέρνησής του, προσφεύγει στον ιδιωτικό τομέα και τον Όμιλο Αποστολόπουλου και περιχαρής μας ανακοινώνει τα ‘καλά νέα’!

Διότι, όπως λέει, «η φροντίδα για την διασφάλιση και της δικής τους υγείας και η ηθική αλλά πρακτική στήριξη στο έργο τους είναι υποχρέωση όλων μας». Όλων μας; Του ανύπαρκτου Κράτους που επαιτεί από τους Ιδιώτες.

Παλαιοκομματισμός και πελατειακά αλισβερίσια εξωθεσμικού χαρακτήρα από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς παράγοντες που δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Δυο κόσμοι, δυο πολιτικές.

Από την μία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δημόσιο σύστημα υγείας με γενναία δημόσια στήριξη και από την άλλη, ένα σύστημα υγείας ανίσχυρο, απροστάτευτο, υπέρ των ιδιωτών.