Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Χρυσός» ο Τεντόγλου: Κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

«Χρυσός» πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος στέφθηκε ο Μίτλος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου που λαμβάνει χώρα στη Πολωνία.

Ο Ελληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στη γηραιά ήπειρο και με άλμα στα 8,35 μέτρα έκανε το «back to back» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν. Μάλιστα με το άλμα του κατέχει την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. 

Ο Τεντόγλου σημείωσε την επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο με την πρώτη του προσπάθεια. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να μην κάνει τη δεύτερη και την τρίτη, ενώ η τέταρτη και η πέμπτη ήταν άκυρες. Ο Τεντόγλου που είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου και στον ανοιχτό στίβου, άφησε σε έναν ακόμη τελικό στη δεύτερη θέση τον Τομπίας Μόντλερ. Ο Σουηδός ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά το 8,31 που είναι νέο εθνικό ρεκόρ δεν ήταν αρκετό.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Κριστιάν Πούλι που με άλμα στα 8,24 στην τελευταία προσπάθεια «έκλεψε» το χάλκινο από τον Μαζούρ.

Η τελική κατάταξη:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,35
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,31
Κριστιάν Πούλι (Φινλανδία) 8,24
Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 8,14
Μαξιμίλιαν Εντχόλζνερ (Γερμανία) 7,87
Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7,81
Τζέικομπ Φίντσαμ – Ντιούκς (Μ Βρετανία) 7,79
Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7,72
Τεντόγλου: «Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα»
«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», είπε ο Έλληνας άλτης.

iefimerida.gr