Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Μολότοφ και χημικά – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Νέα Σμύρνη. Διαδηλωτές εκτόξευσαν μολότοφ, καπνογόνα, βεγγαλικά και πέτρες προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια λάβαν χώρα στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.



 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαδηλωτές ανέρχονται σε 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ είναι σοβαρά τραυματισμένος από τα επεισόδια που έγιναν στην Νέα Σμύρνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των διαδηλωτών έφθασε κοντά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς το κτίριο.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται «κλεφτοπόλεμος» στους δρόμους εντός αστικού ιστού, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε και το όχημα ρίψης νερού.

madata.gr