Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θέματα άρδευσης σε συνάντηση αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων της Κορινθίας

Θέματα που αφορούν την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Κορινθία, δεδομένης της υφιστάμενης λειψυδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας με τους δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας).



 

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειψυδρία, καθώς και τρόποι ορθολογικής διαχείρισης του νερού, προκειμένου να διασφαλίζονται οι απαραίτητες για την άρδευση των καλλιεργειών ποσότητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι η Π.Ε. θα προβεί σε καθαρισμούς και αποκατάσταση σε όποια στοιχεία της αρδευτικής υποδομής κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης .

Στην συνάντηση συμμετείχαν, οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο πρόεδρος του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας) Ηλίας Ανδρικόπουλος καθώς και οι επόπτες του εν λόγω Οργανισμού Νίκος Ρόζος, Γιώργος Σάρλας και Παύλος Γιαννακάκος.