Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά πάρκα και πέταγμα χαρταετού με SMS

Με ανοιχτά τα πάρκα και ελεύθερο το πέταγμα του χαρταετού αλλά με προσοχή θα κυλήσει η φετινή Καθαρά Δευτέρα.

Αν και αρχικά υπήρχε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βάλει… μπλόκο στην Καθαρά Δευτέρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός για το πέταγμα του χαρταετού, τελικά το τριήμερο θα είναι χωρίς επιπλέον απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, δεν αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα απόγευμα Παρασκευής (12/3) από τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά θα υπάρξουν συστάσεις ενόψει του τριημέρου.



 

Η σύσταση του κ. Χαρδαλιά θα αφορά την αποφυγή συγκεντρώσεων σε πάρκα, παραλίες και πλατείες, κάτι που – ούτως ή άλλως – απαγορεύεται δεδομένου, ότι δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Δεν μπαίνει «λουκέτο» στα πάρκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για να μπει λουκέτο στα πάρκα, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως απαιτείται αποστολή SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την μόνιμη κατοικία των πολιτών, μέτρο που κρίνεται από τις αρχές ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, αν το επιτρέψει ο καιρός, θα μπορούν να το κάνουν με βάση τα ισχύοντα μέτρα, δηλαδή με αποστολή SMS και κωδικός 6, υπό τον όρο βέβαια να κινηθεί εντός δήμου ή εκτός αυτού αλλά όχι σε μεγαλύτερη απόσταση των 2 χιλιομέτρων.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Παράλληλα πηγές της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι την Παρασκευή θα τεθεί επί τάπητος το θέμα και μετά από τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας θα μπει σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο.

Ποιοι μπορούν να μετακινούνται εκτός νομού
Με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου θα γιορτάσουμε φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα οι πολίτες απαγορεύεται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο εκτός του δήμου όπου κατοικούν.

Το πρόστιμο για κάθε παράβαση ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού εξαιρούνται:

Οι πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
Όσοι μετακινούνται για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
Όσοι πάνε σε τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
Οι διαζευγμένοι γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
Όσοι μεταβαίνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
Οι φοιτητές που πρέπει να δείξουν αποδεικτικό κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν

newsbeast.gr