Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για τη βάπτιση: Ήταν νόμιμη κατόπιν αδείας

Τι ισχύει αυτή την περίοδο σύμφωνα με την ΚΥΑ

Χθες το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μία ανάρτηση, η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε πως έγινε νονός, βαφτίζοντας τον μικρό Νικόλαο στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα.



 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει αυτή την περίοδο, στην Αθήνα που είναι σε βαθύ κόκκινο δεν επιτρέπονται ούτε γάμοι, ούτε βαφτίσεις παρά μόνο κηδείες.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αναρτήσεις στο Twitter για αυτό, μία εκ των οποίων ήταν της περιφερειακής συμβούλου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττική, Δέσποινας Κουτσούμπα, η οποία έγραψε…

«Ένα θέμα με την ισονομία το χουμε σε αυτή τη χώρα ε;  Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;».

Σε αυτό απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός, εξηγώντας πως μπόρεσε να γίνει η βάφτιση.

«Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπήσω αλλά για την συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία».

Για το θέμα έβγαλε σήμερα ανακοίνωση και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;»