Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

200 Χρόνια Ελευθερίας, γιορτάζει η Αποικία

Οι ξενόδουλοι που κυβερνούν την αποικία που ποτέ δεν ελευθερώθηκε, ετοιμάζουν φιέστες, ντυμένοι σαν καρναβάλια, με διάφορες θλιβερές περσόνες που έχουν αναλάβει το ρόλο του διασκεδαστή, στους καλεσμένους αποικιοκράτες, που θα έρθουν να ανταλλάξουν ευχές και χαμόγελα, πίσω από μια μασκούλα, κρατώντας 1,5 μέτρο απόσταση, για να βλέπει το πόπολο πόσο πειθαρχημένοι είναι στις υγειονομικές υποδείξεις.

Το πόπολο, θα γιορτάσει την ελευθερία του, νοερά, από μια οθόνη τηλεόρασης μια και του είναι απαγορευμένο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις από κοντά. Αυτός ο λαός που θα πρέπει να τιμήσει τους προγόνους που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε μια Ελλάδα που θα έχει αποτινάξει το ζυγό της δουλείας, αυτός ο λαός τώρα φτιάχνει χαρτάκια για να πάρει την άδεια να πάει μέχρι το μπακάλη της γειτονιάς.



 

Χιλιάδες αστυνομικοί που θα επιβλέπουν κάθε σημείο, drones, κάμερες παρακολούθησης σε ειδικά οχήματα, κάθε πολίτης που θα τολμήσει να πλησιάσει θα απομακρύνεται. Ελικόπτερα θα σκανάρουν από ψηλά για ύποπτες κινήσεις, επί ποδός πυροτεχνουργοί, σκύλοι ανίχνευσης κλπ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ…

Μια πατρίδα που οι αργυραμοιβοί έπαιξαν στο τζόγο, ξεπούλησαν τα πάντα, και τώρα το μαχαίρι θα φθάσει βαθιά μέσα στο κόκκαλο μέχρι τέλους…

Το νέο σύνθημα είναι «καλύτερα 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή, παρά 1 ώρα ανυποταξίας και διασωλήνωση» Οι ήρωες του 21 όπως κι εκείνοι του 40, κοιτάζουν από τις μαρμάρινες προτομές τους, θλιμμένοι, ένα τόπο που ‘’ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τα ‘σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά’’.

Ξετινάξαμε ένα ζυγό, της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε νεότερους καιρούς δώσαμε το αίμα μας πολεμώντας μια ένα παντοδύναμο άξονα που λύγιζε στο πέρασμα του ολόκληρη την Ευρώπη, θυσιάσαμε στο βωμό βρώμικων παιχνιδιών την αφρόκρεμα της νεολαίας μας σε ένα κατάπτυστο και καταστροφικό εμφύλιο, περάσαμε τα χρόνια της βίας και νοθείας, των παιχνιδιών των Άγγλων και Αμερικάνων , και του ξενόφερτου παλατιού , με λαοπλάνους να οδηγούν τη κούρσα, που φώναζαν από τα μπαλκόνια λόγους ηρωικούς για να παρασέρνουν στα βρώμικα παιχνίδια τους, τον Έλληνα που έβραζε ακόμα το αίμα του .. και μας έδωσε τη χαριστική βολή ένα άνοστο, ασήμαντο, αγοράκι με κοντά παντελονάκια και ποδήλατο.

Και τώρα παλεύουμε με έναν αόρατο ιο, τρομοκρατημένοι, φυλακισμένοι, με μια μασκούλα στη μούρη, κι ένα μπράτσο σηκωμένο για να δεχτεί τη θαυματουργή ενεσούλα. Υποταγμένοι σε μια σιχαμερή κανονικότητα, που παρασέρνει χιλιάδες συνανθρώπους στην καταστροφή, στην αυτοκτονία, στη τρέλα… Δεν είναι κάποιοι στις ΜΕΘ.. όλη η χώρα είναι στην εντατική σε κωματώδη κατάσταση.

Με ένα τράβηγμα στα καλώδιά της θα αφανιστεί για πάντα..

Με ένα δυνατό σοκ, θα ξυπνήσει σε μια νέα πραγματικότητα….

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,

και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

fantastikeskatastaseis