Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία – Ελλάδα: Πολύτιμη ισοπαλία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ

Με πέναλτι του Μπακασέτα η Εθνική ομάδα πήρε βαθμό – χρυσάφι στη Γρανάδα

Εκπληκτικό ξεκίνημα στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά αντέδρασε και πήρε ισοπαλία στην Ισπανία.



Το παιχνίδι άρχισε με τους Ισπανούς να έχουν ευκαιρία στο 2′ με την κεφαλιά του Όλμο και στη συνέχεια να έχουν την κατοχή της μπάλας… πάντα. Η στατιστική έδειξε ότι το ποσοστό έφτασε ως το 72% αλλά καθώς έβλεπες το ματς είχες την αίσθηση ότι ήταν περισσότερο, αφού αυτό παιζόταν στο μισό γήπεδο. Προς την εστία του Βλαχοδήμου, προφανώς.

Η δική ευκαιρία του Κόκε στο 14′ ήταν ακόμη μία δύσκολη στιγμή που πέρασε ανώδυνα για την Εθνική μας ομάδα, η οποία, με δεδομένη τη δυναμική του αντιπάλου, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και αυτό που μπορούσε ήταν να αμύνεται και να προσέχει για να αποφύγει τα λάθη. Παρ’ όλα αυτά, όταν παίζεις με μια ομάδα που πριν κάτι μήνες έριξε μισή ντουζίνα γκολ (6-0) στη Γερμανία, ακόμη κι αν δεν κάνεις λάθος, μπορεί να δεχθείς γκολ.

Όπως και έγινε, δηλαδή, στο 33′: Σουτ του Όλμο στο οριζόντιο δοκάρι, στην εξέλιξη της φάσης μπαλιά του Κόκε για τον Μοράτα και αυτός κοντρόλαρε άψογα και εκτέλεσε αμέσως για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Ελλάδα είχε δύο αλλαγές: Έξω οι Μάνταλος και Λημνιός, μέσα οι Τζόλης και Σιώπης. Και λίγα λεπτά μετά, είχε και το γκολ της ισοφάρισης!

Στο 56′ ο Ινίγο βρήκε τον Μασούρα, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μπακασέτας εκτέλεσε και έκανε το 1-1! Ο Λουίς Ενρίκε αντέδρασε κάνοντας αλλαγές θέλοντας να βελτιώσει τα πράγματα για την ομάδα του, αλλά η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα στεκόταν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δεν κινδύνευε δηλαδή, δεν ήταν στα σχοινιά, δεν περνούσε δύσκολες καταστάσεις αμυντικά.

Τουλάχιστον όχι μέχρι το 75′, όταν οι Ισπανοί είχαν όντως μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν ξανά, με τον Ογιαρθάμπαλ να μην καταφέρνει να… βρει τη μπάλα, μετά το γύρισμα του Γκαγιά, για να τη στείλει στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ αμύνθηκε σωστά, ήταν σοβαρή, απέφυγε τα λάθη και άρχισε με μια ισοπαλία… σαν νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022!

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Ινίγο), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).