Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σε συναγερμό οι αρχές για θάνατο 65χρονης που είχε εμβολιαστεί μισή ώρα νωρίτερα

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές ο θάνατος μιας 65χρονης γυναίκας στο Κέντρο Υγείας Ίλιον, που πριν μισή ώρα είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το τραγικό αυτό συμβάν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση όπως ήταν φυσικό ενώ οι ειδικοί από την πλευρά τους ερευνούν τα αίτια του θανάτου της 65χρονης γυναίκας!



 

Να σημειωθεί εδώ ότι προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη που οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος της που βύθισε στο πένθος τους οικείους της.

Ήδη αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του www.healthreport.gr έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ενώ η άτυχη γυναίκα φέρεται να εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πάντως οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα! Βάση των ίδιων πληροφοριών θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου.

Στο μεταξύ χθες με αφορμή τις περιπτώσεις πιθανών παρενεργειών η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε καταρχάς πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα ασφαλές εμβόλιο το οποίο δεν είναι ακόμη σαφές εάν όντως προκαλεί το ζήτημα των θρομβώσεων. Εξήγησε μάλιστα ότι έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά σε 17 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Άλλωστε όπως εξήγησε οι κλινικές μελέτες και οι σχετικές καταγραφές συνεχίζονται.

www.healthreport.gr