Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη το Πάσχα

«Καλύτερα να ψήσει κάποιος στην αυλή του χωριού του, από το να μαζευτούμε 10 άτομα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη»

Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι το Πάσχα τίποτα δεν θα την αποτρέψει από το να πάει στην Κρήτη, αν και ακόμα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού. 

«Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη. Πρώτα ο Θεός ναι, θα μπορέσουμε να πάμε» είπε στον ΣΚΑΪ. Όπως επισήμανε είναι καλύτερα να ψήσει κάποιος στην αυλή του χωριού του, από το να μαζευτούμε 10 άτομα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Είναι θλιβερό να έχεις μία αντιπολίτευση η οποία με την εξωτερική πολιτική να είναι μεμψίμοιρη και να προσπαθεί να βρει σκάνδαλο σε ένα θέμα που δεν υπάρχει, είναι ντροπή τους» είπε για την κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για τον διαγωνισμό που αφορά τα self test.

«Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη-Μπάιντεν»
Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη-Μπάιντεν.

«Εννοείται ότι φοβάται πάρα πολλά γιατί ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση και με τον Μπάιντεν και με την Επιτροπή Εξωτερικών η οποία είναι πανίσχυρη με τον Μενέντες» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως αυτή την στιγμή έχουμε μια αποκλιμάκωση της έντασης.

Για το αν είναι πιθανή μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σχολίασε πως πάντα υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί καλά. «Η Ελλάδα δεν φοβάται ποτέ τον διάλογο» τόνισε.

«Δυστυχώς για τον πρόεδρο Ερντογάν, αυτή η εθνικιστική στροφή που έχει κάνει δεν του έφερε τα αναμενόμενα δημοσκοπικά, ζούμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα της πολιτικής του» πρόσθεσε η κ.Μπακογιάννη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος Πρόεδρος ήθελε να τα έχει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν του αναγνώρισε κανείς αυτό το δικαίωμα» συνόψισε εκτιμώντας πως αυτός τώρα βρίσκεται πάρα πολύ πιεσμένος ανάμεσα σε Ρωσία και Αμερική, χώρες οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν πιέζουν.

Όπως εξήγησε οι Ρώσοι δεν είναι παιδάκια και οι Αμερικάνοι ιδιαίτερα με τον Τζο Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια χώρα που θέλουν να ανήκει στην Δύση, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Την ίδια ώρα και οι τελευταίες ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι πολύ συγκεκριμένες ως προς το μήνυμα του στον Ερντογάν, επεσήμανε η βουλευτής. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία διάβασε σωστά αυτά που οι Ευρωπαίοι της είπαν», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η κα Μπακογιάννη συνόψισε πως αυτό που επιθυμούμε στρατηγικά είναι να έχουμε έναν γείτονα που να αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και αντ`αυτού στο τώρα έχουμε μια Τουρκία που σαφώς παρανομεί. «Η βούληση μας όμως είναι να την φέρουμε σε κάποιο λογαριασμό», κατέληξε.

newsbeast.gr